+371 67324146

Ekskursija uz Kinetics Nail Systems

Šī ekskursijas diena bija īpaša un noteikti paliks ilgi atmiņā Ķīmijas tehnoloģiju nodaļas S1 grupas audzēkņiem, kuri šādu pasākumu noteikti ieteiks arī citiem.

Mēs devāmies uz modernu uzņēmumu Kinetics Nail Systems, kas nodarbojas ar želejlaku, nagu laku, kā arī ādas kopšanas līdzekļu izstrādi un ražošanu. Uzņēmumam ir daudz sadarbības partneru, un tā produktus var nopirkt vairāk nekā 40 vietās pasaulē – sākot no Brazīlijas līdz Dienvidkorejai.

Ekskursijas diena bija vēsa, tāpēc mūs patīkami pārsteidza siltā tēja un kafija ar dažiem našķiem jau pašā apmeklējuma sākumā. Kinetics Nail Systems vecākā ķīmiķe  Zane Grigale-Soročina pastāstīja par uzņēmuma vērtībām, izaugsmi un nākotnes redzējumu. Viņa stāstīja, ka ķīmija un paši ķīmiķi ir tik dažādi un dažkārt neprognozējami, ka nav jābaidās eksperimentēt ar darba jomu ķīmijā, ja ar sirdi jūti, ka tā ir tā patiesā lieta, par kuru “degt”. 

Pēc ieskata uzņēmuma vēsturē un pastaigas par ražotni (katrs varēja redzēt ko jaunu un neparastu) notika diva veida darbnīcas: Vienā no tām jaunieši izgatavoja krēmu vai skrubi ar tieši sev patīkamu aromātu, paralēli klausoties par to, kā pareizi rūpēties par ādu un kādi kosmētikas produkti ir vēlami ādas kopšanā. Otrā darbnīcā bija iespēja ar krāsu ķīmiķēm kopīgi izstrādāt nagu laku, kādā vien krāsā vēlies. Katrs ieguva sev nagu lakas pudelīti ar savu izstrādāto pigmentu, kuru lietot pašam vai uzdāvināt saviem tuvajiem.

S1 grupas jaunieši pēc visiem šiem pasākumiem bija tik pozitīvi uzlādēti, ka par katru cenu gribēja uzvarēt Kahoot! par uzņēmumu un tā ražotajiem produktiem.  Tad nu ar prieka saucieniem un vilšanās pūtieniem tika sveikti trīs erudītākie un ātrākie S1 jaunieši – Jana, Elīna un Sofija.

Paldies uzņēmumam Kinetics Nail Systems par ļoti patīkamo uzņemšanu, paldies par stāstījumu Zanei un pārējiem uzņēmuma darbiniekiem, kuri mūs pavadīja pa ražotni un palīdzēja izveidot savu krāsu!

Paldies jauniešiem par aktivitāti un atsaucību!

Dalīties

Jaunākās publikācijas

Noark Electric mācību stends

3. jūlijā Rīgas Valsts tehnikuma Enerģētikas nodaļas mācību klasē tika uzstādīts globālā elektroiekārtu ražošanas uzņēmuma Noark Elektric dāvinātais mācību stends. Stendā ir uzstādīta jaunākā uzņēmuma

Traktordiena 2024

Rīgas Valsts tehnikums aicina apmeklēt pasākumu “Traktordiena 2024”, kas norisināsies 29. jūnijā Tērvetē! Šogad pasākumā pirmo reizi piedalīsies arī Rīgas Valsts tehnikuma Auto nodaļas pārstāvji